2.08.2014

SICAK YEMEĞİN ZARARLARI ..!İ

                                                  SICAK YEMEK VE İNSANOĞLU

    HAYVANLARI GIDALARINI ÇİĞ OLARAK YEDİKLERİ MALÜMDÜR. İNSANLAR TARAFINDAN PİŞİRİLMİŞ GIDALARI BİLE HAYVANLAR SOĞUK OLARAK YEMEYİ
TERCİH EDERLER. BAZI GIDALARIN SICAK OLARAK ALINMASI İNSANA MAHSUS BİR ALIŞKANLIKTIR. VÜCUDUMUZUN DIŞ SATHI , ÖZEL DUYU ORGANLARI VASITASI İLE , SUHUNET DEĞİŞİKLİKLERİNDEN ÇABUCAK HABERDAR OLUR. DIŞ SATIHLARA ZARAR VEREBİLECEK BİR DERECEDE OLAN BİR SICAKLIĞIN , VÜCUDUN İÇ SATIHLARINDA  DA ZARARLI TESİR ETMESİ KOLAYCA KABUL EDİLEBİLİR. BUNA RAĞMEN CİLDİMİZE TEMAS ETTİĞİNDE ÇOK FAZLA SICAK OLARAK HİSSETTİĞİMİZ BAZI MADDELERİ SİNDİRİM ORGANIMIZA İTHAL ETMEKTE TEREDDÜT ETMİYORUZ. BU FARKIN SEBEBİ , HAYVANLARDA VE İNSANLARDA HAZIM KANALINI DÖŞEYEN MUHATİ GIŞALARDA SICAKLIK HİSSİNİ ALAN DUYU ORGANLARININ GELİŞMEMİŞ OLMASIDIR. FİLHAKİKA HAYVANLARDA BU ŞEKİLDE BİR ORGANİZASYONA LÜZUM DA YOKTUR..


 











        BAZEN SICAKLIĞIN AĞRI VERMEDİĞİ TAKDİRDE ZARARSIZ OLDUĞU KABUL EDİLİR BUNUN DOĞRU OLMADIĞI , VÜCUDUN BELİRLİ YERLERİNDE AĞRI HİSSİNİN KAYBOLDUĞU BAZI HASTALIK HALLERİNDE , AKSİNE YANIKLARIN DAHA KOLAY MEYDANA GELMESİYLE ANLAŞILIR . BU SEBEPTEN DOLAYI HAZIM KANALINDA AĞRI HUSULE GETİRMEYEN SICAK GIDA MADDELERİN ZARARSIZ OLDUKLARI KABUL EDİLMEZ.

        YAPILAN DENEYLERDE KÖPEKLERE MİDE SODASI İLE 62´DERECE SICAKLIKTA UN ÇORBASI VERMİŞ VE KÖPEKLERİN MİDE MUKOZASINDA AKUT EROZYONLAR VE KANAMA HUSULE GELDİĞİNİ KABUL EDİLMİŞTİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder